Följ oss

FacebookRSS

Rally i Ölmstadskogarna

12-05-17

Nu på söndag är det dags för årets upplaga av Polkatrofén. Ett 50-tal bilar kommer att göra upp på banorna söder om Gränna.

En av bilarna i en tidigare upplaga av Polkatrofén. Foto: Privat

Flera förare från arrangörsklubben Gränna Motorklubb kommer att delta i rallyt. I grupp E hittar man Lars Elfver och Andreas Elfver i sin Volkswagen Golf. I grupp H rattar Calle Ekwall med hjälp av Tobias Sturesson en Toyota Starlet. Hans Gustafsson, Jimmy Alvarsson och Andreas Hall kommer också de att synas i skogarna.

Bland favoriterna finns David Lindström från Skillingaryds MK som kör en Volvo 240, Johan Karlsson från Nässjö MK i sin Volvo 940, Jonas Bloom Volvo 240 Norrahammars MK, Peder Hardarsson Opel Ascona B SMK Eksjö. I klassen Volvo Original är Stefan Stigermyr från Skillingaryd i en Volvo 940 och Morgan Olsson tävlandes för Vimmerby MS i en Volvo 740 de med störst förväntningar på sig.

Tävlingen ingår i en cup som heter Energicupen och det är 9 klubbar som är med. Start och mål blir vid Gränna Motorklubbs lokal utmed riksettan i Stamseryd norr om Ölmstad. Från klockan åtta kan man köpa karta och program och vid tolv går första starten.

…………………………

 journalisttommy

…………………………