Följ oss

FacebookRSS

Lyckad pensionärsresa

12-05-16

På tisdagen hade Visingsö SPF en buss- och tågutflykt till Hultsfredstrakten som gynnades av ett strålande försommarväder.

Besök vid Visans Skepp i Storebro. Foto: Karl-Emil Janzon

Det började med att Ombergsbussen mötte i Gränna Hamn vid nio-tiden med destination Hultsfred. Förmiddagskaffe kaffe serverades i bussen under resans gång.

Vid elva-tiden var vi framme i Hultsfred och där stod rälsbussen modell äldre med lokförare för att ta oss den cirka fem mil långa vägen, smalspåren  till Ankarsrum. En mycket intressant resa på cirka en timma. Väl framme i Ankarsrum stod bussen och väntade för att ta oss vidare till Storebro, inte bara för man bygger fina fritidsbåtar där, utan för att vi skulle bese ”Visan Skepp” något som många av oss inte visste något om, vad var det??

Det fick vi snart veta genom en kunnig guide. Både historien om båtarna, övrig industri i bygden och förstås denna märkliga plats.

Här står 20 olika stenblock med 40 av de mest kända och spelade svenska visorna inhuggna. Här var också så fiffigt ordnat att en dragspelare kom och spelade, så vi tillsammans fick sjunga några av dessa visor. Inte bara stenarna med alla texter på visor utan platsen i sig var helt fantastisk.

Därefter gick färden via Mariannelund, med ett litet stopp vid karamellfabriken, över Eksjö med fikastopp för att landa igen i Gränna Hamn lagom till 19-färjan.

En mycket trevligt och intressant dagsutflykt som alla cirka 40 uttryckte stor belåtenhet med.

 

Visingsö SPF