Följ oss

FacebookRSS

Mycket folk på Valborgsfirande

12-04-30

Runt om i bygden firades Valborgsmässoafton med majbrasa, tal och sång. Vid Allianskyrkan i Ölmstad samlades många i den sköna vårkvällen.

Det var en rejäl majbrasa som tändes i Ölmstad. Foto: Tommy Nilsson

När Allianskyrkan i Ölmstad bjöd in till Valborgsmässofirande på måndagskvällen var det många Ölmstadbor som kom för att hälsa våren välkommen. Kvällen började med att det serverades hamburgare utanför kyrkan som några av ungdomarna i församlingen hade grillat och inne kunde man få sig en kopp kaffe med tillhörande dopp.

Annika Brandin, känd bland annat för sina Zumba-pass, höll det traditionsenliga vårtalet. Bredvid henne står kören. Foto: Tommy Nilsson

Vid halv nio-tiden tändes brasan på fältet norr om kyrkan och en kör som bildats speciellt för detta tillfälle sjöng några sånger innan Annika Brandin höll ett vårtal. Där påtalade hon vikten av att ta hand om alla nya invånare i bygden som kommer hit i och med att det byggs så mycket. Själva hade hon och hennes familj tagits emot på ett mycket bra sätt när de flyttade hit.

…………………………

 journalisttommy

…………………………