Följ oss

FacebookRSS

Ballongfararna har kraschlandat

12-04-27

Vid 22-tiden på fredagskvällen gav konstverket i rondellen vid Statoil upp. Efter att under flera månader varit snedvriden på grund av vinterns hårda stormar bröts träkonstruktionen av ovanför ballongkorgen.
 – Jag förstod att det skulle hända, säger Jeanette Jäderlund från Visingsö som var en av de första som upptäckte den förstörda ballongen.

Calle Örnemarks Ballongfararna har förstörts. Foto: Tommy Nilsson

I slutet av mars var konstnären Calle Örnemark på plats för att se över sitt skadade konstverk. Då sa han att han inte var orolig för att den skulle rasa och att han skulle förstärka den under våren. Så långt kom han alltså inte utan på fredagskvällen bröts den itu av vindarna.
 – Jag tycker den ser häftig ut nu. Mer levande. Precis som om ballongen precis har landat, sa han då men nu kan man nog påstå att den har kraschlandat.

Hela ovandelen är avbruten. Foto: Tommy Nilsson

Bland de första som upptäckte det skadade konstverket var Jeanette Jäderlund som var på väg hem tillsammans med kompisarna Jonatan Nyblom och Jonas Nygren.
 – När man har åkt förbi här tidigare under våren har man ju sett att den varit skadad. Nu hoppas jag att den går att laga och att man i så fall förankrar den ordentlig, säger Jeanette.

Jonatan Nyblom, Jeanette Jäderlund och Jonas Nygren upptäckte ballongen på fredagskvällen. Foto: Tommy Nilsson

 

Tidigare artikel kan ni läsa här.

………………………… 

 journalisttommy

…………………………