Följ oss

FacebookRSS

Gräsbrand hotade hästgård

12-03-27

En gräsbrand som startade i torrt gräs bredvid en gård i Krakarp utanför Skärstad kunde slutat mycket illa.

Foto endast för illustration. Foto: Matthew Tran-Adams

Det var vid 17.30 på måndagseftermiddagen som Räddningstjänsten fick larm om att det brann i gräset bredvid en gård utanför Skärstad. När de kom till platsen brann det kraftigt i det torra fjolårsgräset. Ägaren till gården var som tur var hemma och kunde med hjälp av en skumsläckare och krattor hålla elden i schack tills räddningstjänsten var på plats.

 – Hade inte markägaren varit på plats kunde det gått mycket illa, säger brandmästare Christer Sjöstedt som var insatsledare.

Elden kom så nära att den bara var några meter från en ladugårdsbyggnad där det brukar finnas hästar. De var dock inte inomhus just då. När väl räddningstjänsten började spruta vatten över gräset var elden släckt inom några minuter. De stannade kvar för efterbevakning ytterligare några timmar på måndagskvällen.