Följ oss

FacebookRSS

SPF Skärstad-Ölmstad vinnare i kunskapstävling

12-03-22

Tre seniorer från Skärstadbygden vann mot Tranås och Hult-Höreda när SPF anordnade tävlingen Hjärnkoll på onsdagen.

De tävlande Jan Gustavsson, Sören Rydén och Berit Gustavsson som gick segrande ur kampen. Foto: Maths Linder.

SPF, Sveriges Pensionärsförbund, genomför en riksomfattande kunskapstävling som kallas Hjärnkoll. Inom varje distrikt är det kvalificeringstävlingar med 3-4 föreningar vid varje tävling. Vinnarna går sedan vidare till en distriktsfinal den 25 april.  Distriktens segrare är med i en riksfinal i november.
SPF Skärstad-Ölmstad deltog den 21 mars i en kvalificeringstävling mot SPF Tranås och SPF Hult-Höreda. Tävlingsplats var Allianskyrkan i Skärstad och hemmalaget tog en övertygande seger med 13 rätt av 16 frågor.

Hejarklacken bidrog till den goda stämningen i lokalen. Foto: Maths Linder

I laget ingick Sören Rydén, Berit Gustavsson och Jan Gustavsson. Andra medlemmar var med och bildade en hejarklack med samma entusiasm som Vi-i-femmantävlingarna. Nu får vi se hur det går i distriktsfinalen i slutet av april.

SPF Skärstad-Ölmstad
Jan Gustavsson