Följ oss

FacebookRSS

Ångbåtarna i Ören

Ångbåten Svanen redo för avgång. Foto: Örserums Hembygdsförening

Under början av 1900-talet trafikerade ångbåtar Ören. Först var det ångbåten Svanen och senare ångbåten Ören. Från Örserum till Näs och sedan vidare till Framnäs och Stora Hultrum. Härifrån åkte man vidare med trådrullartåget mot Jönköping. Ångbåten Ören användes fram till mitten av 30-talet. Kerstin Gustafsson från Örserums Hembygdsförening minns när ångbåtarna syntes på sjön. Dock stämmer inte årtalet som hon nämner riktigt. Klicka här för att lyssna:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ångbåten Svanen vid ångbåtsbryggan i Örserum någon gång under 1910-talet. Foto: Örserums Hembygdsförening