Följ oss

FacebookRSS

Vistaåkare slog klubbrekord på Vasaloppet

12-03-05

Jan-Erik ”Muggen” Svenssons gamla klubbrekord från 1983 blev slaget i helgens Vasalopp. Ny rekordhållare är Johan Palmér på tiden 4.28.49.

 – Många åkare för IK Vista har försökt slå det gamla rekordet och i helgen stämde allt, säger en stolt Johan Palmér.

Johan Palmér tävlandes för IK Vista. Foto: Privat

Med nästan en kvart slogs det gamla klubbrekordet i helgens Vasalopp. Tidigare kända Vistaprofiler såsom Anders Boestad, Per, Mikael och Johan Björnlinger samt Göran Karlsson har under åren försökt att slå rekordet utan att lyckas. Många åkare vittnade om extremt goda förhållanden i spåren och för Johan Palmér stämde både glidet och formen.

 – Förutom att jag har tränat på ett spår som jag gjort själv där jag bor utanför Lekeryd så har jag framför allt tränat på Wiredaholms skidspår. Där har Peter Nilsson från Ölmstad sett till att ordna med denna vinters bästa spår, berättar Johan.

Det är femte Vasaloppet som Johan Palmér genomför sedan han började åka på motionsnivå efter att ha gått ut skidgymnasiet och slutat att tävla med junioreliten för IK Vista.

 – Jag vill också passa på att tacka IK Vistas Vasaloppsveteran Sven-Olof Johansson som anordnade resan och Tor-Björn Lundh från ProSkima som stod för vallningstipsen, tillägger Johan.

 

En annan lokal profil som det gick bra för i helgen var Oskar Lundh som är uppvuxen i Kaxholmen men som nu bor i Stockholm. Han tävlar för IF Hallby SOK och gick i mål på tiden 4.04 och kom i och med det på en 112:e plats. Oskar och Johan är dessutom goda vänner sedan länge och de laddar nu för att tillsammans delta i något löparlopp i maj / juni.

 

…………………………

 journalisttommy

…………………………