Följ oss

FacebookRSS

Fler lägenheter i Gränna lockar

12-03-02

Detaljplanen för ytterligare ett hus med lägenheter i södra Gränna är nu antagen. Vid ett möte i en fullsatt lokal på torsdagskvällen informerades om byggprocessen.

 – Både kommunen och Swedbank i Jönköping uppmanade oss att inte bygga i Gränna men med hjälp av en annan bank kunde vi bygga de första husen som inte var svåra att sälja och nu tror vi på ett tredje hus, säger Maria Ståhl från Hökerum Bygg

Maria Gustafsson och Maria Ståhl från Hökerum Bygg. Foto: Tommy Nilsson

Hökerum Bygg från Ulricehamn fortsätter till hösten att bygga ett tredje hus med lägenheter utmed Jönköpingsvägen i Gränna. När Hökerum Bygg och Svensk Fastighetsförmedling bjöd in till ett informationsmöte på Villa Amalia på torsdagskvällen blev lokalen fullsatt och ytterligare bokningar av lägenheter kom in.

Vid södra infarten utmed Jönköpingsvägen byggs till hösten ett tredje hus med lägenheter. Foto: Tommy Nilsson

 

Ett fotomontage från Hökerum Bygg visar ungefär hur det ska se ut. Foto: Tommy Nilsson

 

Utsikten som bostadsrättsföreningen Vattervyn 2 får går inte av för hackor. Foto: Tommy Nilsson

 – För att vi ska starta bygget krävs att 80 procent av lägenheterna är bokade och får jag bara en bokning till är vi redo, förklarar Lena Hammarstedt på Svensk Fastighetsförmedling.

De första två husen som stod färdiga förra året var fullbokade innan husen var färdigbyggda och Lena berättar också att redan när de förra husen byggdes hörde folk av sig och var intresserade om ytterligare ett hus skulle byggas.

 

På mötet fanns folk från förutom Grännabygden även från flera olika städer i södra Sverige. En av dem som bestämt sig för en lägenhet i det nya huset är Lars Sjöström med sin sambo Eva från Saltsjöbaden som hittade huset på internet och blev intresserade.

Lars Sjöström från Saltsjöbaden. Foto: Tommy Nilsson

 – Vi har köpt en fyra med balkong. Ofta när vi åkt förbi uppe på E4:an har vi sagt att om vi någon gång ska flytta så ska det bli till Gränna. Och när det nu blev tillfälle slog vi till. Vi har idag sjöutsikt och vill gärna fortsätta med det, säger Lars som kommer att få hela Visingsö som utsikt från den inglasade balkongen.

 

I det nya huset ska det inrymmas 23 lägenheter fördelade på fem våningar och i bostadsrättsföreningen kommer det även att finnas garage för 14 bilar, gästrum och en relaxavdelning med bastu för medlemmarna. Söder om huset finns också några radhus inplanerade i detaljplanen som blev antagen den 20 februari, men om det blir Hökerum Bygg som även bygger dem är inte klart ännu.

Huset ska börja byggas nu till hösten och kommer att bli inflyttningsklart nästa sommar.

 

…………………………

 journalisttommy

…………………………