Följ oss

FacebookRSS

Rapport från Föreningen för byskolorna i Mymensinghs årsmöte

Föreningen för byskolorna i Mymensingh har haft ett verkligt trevligt årsmöte på Kristinagården i Jönköping med intressant bildspel från brödernas arbete i Mymensingh, presenterat av Mats och Monica Aldrin, som just återkommit från en resa i Bangladesh. Musik från Bangladesh hördes i bakgrunden. Inledningsvis reciterades en dikt av nobelprisvinnaren Tagore, som br. Johannes översatt från bengali. Monica Aldrin sa att det varit en annorlunda resa och att hon var så rörd över all vänlighet de mött. De hade först besökt Netrakona, som är centrum för Vänortsföreningen Jönköping-Bangladesh biståndsarbete och sen kommit till Taizébrödernas plats, som bara är en timme därifrån.

Vi åt vegetarisk smörgåstårta eftersom det är fastetid, sålde hantverk och kort och trivdes med kvittret från en tre år gammal flicka med mor från Mymensingh som åkt från Gislaved med maken och en fyramånaders baby för att vara med på årsmötet.

Ett barn som lär sig läsa i byskolan. Foto: Privat

Föreningen för byskolorna i Mymensingh har skickat mer än 100 000 till Taizébrödernas arbete för sju skolor med 1 500 barn samt många sjuka som får hjälp och stöd. (Bilden är från en av byskolorna)

Vid förhandlingarna omvaldes alla: Magdalena Sandgren ordförande, Lennart Andersson kassör, ledamöter: Anna Andersson, Janod Dios, Madeleine Johansson, Ingrid Ydén Sandgren samt valberedningens Zofia Ahlqvist och Tonka Klobucar.

 

 

Ingrid Ydén Sandgren

Föreningen för byskolorna i Mymensingh