Följ oss

FacebookRSS

Föreningar kräver stopp på vandalismen

2012-02-25

Natten till lördagen slogs samtliga rutor i två busskurer i centrala Örserum sönder. Nu reagerar de som bor där och föreningslivet mot sabotörerna.

 – Jag ska ta kontakt med skolan och föräldrarna, säger en irriterad Tommy Karlsson som är ledare i Örserums IK.

Den här synen fick Örserumsborna vakna upp till på lördagsmorgonen. Foto: Tommy Nilsson

De två busskurerna av glas som står utanför Handlar’n i centrala Örserum var på lördagsmorgonen totalt sönderslagna. Inne i en av kurerna ligger en stor sten tillsammans med en markplatta som använts som tillhygge av vandalerna.

 – Jag passerade busskurerna vid halv tre-tiden när jag var på väg hem efter jobbet. Då var de redan trasiga, uppger en Örserumsbo.

 – Det är tråkigt och känns kusligt. Det ser ju ut som en brottsplats och jag är rädd att själv bli drabbad, säger en annan som inte vill uppge sitt namn i samband med det som hänt.

Det var inga småstenar som hade använts för att slå sönder fönsterrutorna. Foto: Tommy Nilsson

Men en som verkligen vill uppge sitt namn och är mycket arg är Tommy Karlsson, ledare i Örserums IK.

 – Jag bor precis bredvid de sönderslagna busskurerna och hörde ungdomar gapa och skrika vid midnatt. Då såg jag att det var tio till tolv pojkar och flickor på platsen. Framåt tre-tiden hörde jag hur de sparkade mot busskurerna så då gick jag ut dit. På platsen fanns fyra ungdomar som hävdade att det inte var de som hade slagit sönder rutorna utan att de redan var trasiga. Men de gav mig sina namn och nu ska jag ta kontakt med skola och föräldrar för att få ett stopp på det här, förklarar han.

Tommy berättar att ungdomarna som han fick namnet på borde vara niondeklassare men att de inte är från Örserum. Tidigare på kvällen hade det varit fest någonstans i Örserum och därför var det många ungdomar ute i byn.

 

Nu finns det inget skydd mot väder och vind när man väntar på bussen i Örserum. Foto: Tommy Nilsson

Paul Nes är ordförande för Örserum SPF och även han blir irriterad på det som hänt.

 – Det är väldigt otrevligt att sådant här händer. Det finns ju ingen orsak. Jag kan inte förstå varför man gör något sådant, säger han.

Förstörelsen är nu polisanmäld och en polispatrull var på lördagsförmiddagen på platsen och säkrade vissa spår.

 

…………………………

 journalisttommy

…………………………