Följ oss

FacebookRSS

Örserums Hembygdsförening

Ordförande:

Rolf Göransson

Tel: 0390-301 54

rolfgoransson@telia.com

Örserums Hembygdsförening

 

Program:

Långfredagen den 6 april

Bin till nytta och nöje – Sture Käll visar bilder och berättar om bin och biodling. Fika, provsmakning av honung och visning av bin i en bikupa. Örserums hembygdsgård

 

Delar av styrelsen. Bakre raden: Britt-Marie Andersson, Bosse Lundqvist, Ulf Lantz, Pelle Nyquist. Främre raden: Erik Hugander, Rolf Göransson, Anders Lago, Lasse Vadsten. Foto: Privat

 

Årsredovisning för verksamhetsåret 2011

 Föreningen har under året kunnat glädja sig åt en ökad tillströmning av medlemmar, vilket noteras med tacksamhet. Vi har på sistone också fått många nya örserumsbor, vilket är glädjande för ortens överlevnad : skola, affär, föreningsliv m.m

 Hur många kan som vi – utan större åthävor- välja mellan en uppfriskande skidtur på väl preparerade spår, eller en lika frisk skridskotur på Ören.

Örserum har blivit ett barnens eldorado; sommar eller vinter, det är bara att kliva rätt ut…

I Hembygdsföreningen vill vi värna om vår bygd. Ta vara på vår särart, det som har varit och det som är. På så sätt bäddar vi bäst för vår gemensamma framtid. Respekt och varsamhet.

Verksamhetsåret 2011 hade sedvanligt ett rikt innehåll. Tomte och julgodis till barnen, vårhälsning med sång av kören och tal av Ulf Alexandersson, Örserum. I stället för fyrverkeri sände vi upp risbollar. Vackert och uppskattat.

Bertil Fong berättade intressant på  årsmötet om sitt anrika gelbjuteri.

Midsommardansen runt stången drog som vanligt mycket folk till Brunnsparken, liksom gudstjänsten och kyrkrodden ute i det fria.

Vi har också fått lära oss mer om Leader, som är ett EU-projekt.  Smålandsgården var fullt med folk vid detta möte som ordnades ihop med ÖIK, som även deltog som samarrangör vid Valborg.

Leaderprojektet har inneburit att vi strax norr om hembygdsgården fått ett eget bisamhälle, möjliggjort av ett bidrag på 14 000 kr. Grännaortens biodlarförening har hjälpt oss med det praktiska.

Vår förening har också begåvats med en barnkör, som ven vill lära sig spela på instrument. Kören och dess ledare Karin Ingesson och Carl-Johan Fong blev glada för vårt bidrag på 5000 kronor för inköp av instrument bl.a. Kören gjorde tillsammans med en sagoberättare ett framträdande under hösten i hembygdsstugan.

Styrelsen har under året haft sex protokollförda sammanträden. Styrelsen med suppleanter har bestått av: Rolf Göransson, Britt-Marie Andersson, Pelle Nyquist, Anders Lago. K- G Sundell, Yvonne Wigenheim, Dagmar Nilsson, Carl-Johan Fong, Bo Lundqvist, Hans Hugander, Bengt-Ove Palmér och Lars Wadsten.

 

Örserum i jan. 2012

Styrelsen