Följ oss

FacebookRSS

Motorvägen kommer

Till en början byggde man motorvägen mellan Vätterleden och Jönköping som en första etapp. I september 1967 var högertrafikomläggningen och eftersom bilen på bilden kör på vänster sida måste fotot vara taget innan dess. 1970 var hela sträckan mellan Ödeshög och Jönköping färdig. Klicka här för att höra Lars-Göran Johansson från Skärstad Hembygdsförening berätta mer:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tillägg från Olof Lundin som upptäckte att ett årtal inte stämde i Lars-Görans redogörelse: Luciadagen 1960 öppnar etapp 1 Brunstorp-Vätterleden. Första bilen var en dansk flyttlastbil som hette ADAM. I oktober 1964 öppnar etapp 2 Vätterleden-Gränna.

En vacker bild tagen någon gång i mitten av 60-talet. Det är fortfarande vänstertrafik när motorvägen kommer. Foto: Skärstad Hembygdsförening