Följ oss

FacebookRSS

Vistaåkare på Ungdoms-SM

I helgen var det Ungdoms-SM i längdskidåkning i Lycksele. Tre tjejer från IK Vista var med och tampades med Sveriges bästa skidåkare i deras ålder.

Karin Björnlinger, Gabriella Gustafsson och Sophia Björnlinger deltog bland annat i stafetten på USM i Lycksele. Foto: Privat

Så var det dags för USM för IK Vistas skidtjejer uppe i Lycksele.

Gabriella Gustafsson tillsammans med Karin och Sofia Björnlinger gjorde i hårdast tänkbara konkurrens på nationell nivå verkligen bra ifrån sig.

Fredagens distanslopp blev av olika skäl lite motigt. Karin landade på 16:e plats och Gabriella blev 22:a.

Lördagens sprintlopp blev en härlig upplevelse för Karin. Efter prolog, kvartsfinal och semifinal gick hon till B-final, vilken hon vann och blev således totalt 7:a i sprintloppet.

Söndagen var vikt för stafetter. Vista har inte haft stafettlag i USM sen 1982. Det var på Britt-Marie Boestads och Ulrika Starks glanstid. Det är svårt för klubbarna, även de stora, att få fram ”gångbara” tremannalag på den här nivån.

Gabriella gjorde en strålande förstasträcka, växlade som 6:a över till 14-åriga Sophia som gått upp i klassen D 15-16. Sophia kämpade tappert, förlorade någon placering, vilket storasyster Karin med marginal rättade till, då hon på slutsträckan hade den näst bästa sträcktiden.

IK Vista blev 6:e lag, några sekunder efter Kiruna och Umeå.