Följ oss

FacebookRSS

SM-vinnare i ballongflygning utsedd

På lördagseftermiddagen publicerades slutresultatet från SM i Ballongflygning. Peter Olsson från Chalmers Ballongcorps vann. Det var hans femte svenska mästerskap på rad och hans sjätte totalt.

 – Ett bra lag som arbetade hårt så att jag kunde fokusera på flygningen, säger Peter Olsson.

Jesper Kempe och Peter Olsson konstaterar att det gick vägen i år igen. Peter Olsson har tagit sitt sjätte SM. Foto: Håkan Wasén

Tävlingarna flögs färdigt under fredagen. Peter Olsson, som hade ett betryggande försprång, drygade ut det ytterligare genom att vinna den första av fredagens tre återstående deltävlingar. Han vara bara någon meter från målet i Alviken när de övriga hade resultat på flera tiotals meter eller mer.

Poängberäkningen i ballongtävlingar är komplicerad så resultaten dröjde. Att Peter Olsson skulle vara klar etta var det ingen som tvivlade på. Tvåa kom Jan Balkedal från Sörmland och trea Lars Ekstedt från Stockholm.

– Klart att jag är glad, sade Peter Olsson när beskedet var klart.

Varför vann du så överlägset?

– Det är mitt lags förtjänst. Jag behöver bara fråga är allt klart och vet att mitt lag Jesper Kempe, Björn Bergqvist och Markus Sandström har allt under kontroll så att jag kan fokusera på flygningen.

Hemmapiloterna Olle Ekstrand och Simon Josefsson kom på fjärde respektive femte plats. Simon Josefsson som bara har haft ballongcertifikat ett år kunde trots några rejäla missar i början ta sig uppåt tack vare goda resultat i den senare delen av SM. I övrigt ser den preliminära resultatlistan ut så här:

6. Stefan Lundin, BK Svea

7. John Grubbström

8. Linus Ros, BK Svea

9. Eva Olsson, Dalslands ballongklubb

 

Håkan Wasén