Följ oss

FacebookRSS

Ballong-SM avslutat i drömväder

SM i ballongflyg avslutades på fredagsmiddagen i idealiskt väder. Peter Olsson, som ledde innan den sista dagens tre deltävlingar vann också dagens första deltävling. Simon Josefsson från BK Andrée i Gränna gjorde också ett bra resultat på första tävlingen trots att han slungat sina marker uppåt istället för mot målet.

SM-ledaren Peter Olsson höll tungan rätt i mun i en av fredagens deltävlingar i SM och kastade sin marker alldeles intill målkorset. Foto: Håkan Wasén

Fredagsmorgonens flygning var inställd på grund av dåligt väder. Det klarnade dock upp, samtidigt som vindarna minskade ned till svaga. Tävlingsledningen lade tre kluriga tävlingar. I den första skulle ballongerna pricka ett av tävlingsledningen valt mål. Därefter följde en tävling att flyga så kort distans som möjligt inom ett område och sist flygning mot ett eget valt mål. Vädret var idealiskt men vinden nära marken lurig. Ledaren hittills, Peter Olsson, kom bara någon eller några meter från målet.

Ballong-SM i Gränna avslutades med vackra ballonger och en blå himmel över ett vintrigt landskap. Foto: Håkan Wasén

Hemmasonen Simon Josefsson var på rätt spår men i slutskedet vred vinden så att han inte kom in rakt över målet. Han satsade dock allt på att snurra målmarkeringen, en sandpåse med lång svans, för att få den så långt mot mål det gick men den for rakt upp. Det spelade dock sannolikt ingen större roll för resultaten eftersom hans kast ändå blev ett av de bättre. Finfint väder och en bra avslutning, sade tävlingsledaren Ingemar Lilja.

 – Vi har lyckats genomföra 15 deltävlingar under fyra flygtillfällen i tuffa utslagsgivande tävlingar. Det är vi mycket nöjda med.

 

Håkan Wasén