Följ oss

FacebookRSS

Rapport från Ölmstad Hembygdsförenings årsmöte

Ett 60-tal medlemmar i Ölmstad Hembygdsförening samlades på onsdagskvällen för att hålla årsmöte. Församlingshemmet var fullsatt och ordföranden Ingvar Törnqvist höll i klubban och sekreteraren Barbro Jarl höll i pennan.

Ingvar Törnqvist ledde mötet medan Barbro Jarl antecknade. Foto: Tommy Nilsson

Under året har man haft flera populära aktiviteter. Två torpvandringar genomfördes, i Ormestorp och i Ängaskog. Som vanligt var det många nyfikna som var med och lyssnade till vad torpkommittén kommit fram till.

Många Ölmstadbor kom också till det årliga midsommarfirandet vid Klockaregården. Bengt Davidsson från Skärstad spelade dragspel för sjätte året i rad och Birgitta Rydman från Hyltebruk ledde lekarna. Birgitta gjorde det dock för sista gången efter många år av att leda lekarna.

Mellan den 16-24 juli hade man öppet Hus i Klockaregården. Då lockades många hemvändare, ortsbor och turister dit för att få bli serverade kaffe och våfflor. Det bjöds även på underhållning och utställningar. En av dagarna var kyrkbacken full med veteranbilar.

Under året var man också delaktiga i Kvarndagen i Alboga, det var poesiafton, arbetskvällar, äggfest, sommarkonsert, grötfest och julkaffe.

Församlingshemmet var fullsatt när Ölmstad Hembygdsförening höll årsmöte. Foto: Tommy Nilsson

I föreningen finns hela 707 medlemmar och många av dem är aktiva i någon av alla de kommittéer som finns. Då hjälps det åt med allt från våffelbak till torpinventeringar och en massa annat.

Vid årsmötet avtackades några medlemmar för sina insatser i olika sammanhang och Ingvar Törnqvist fick förnyat förtroende som ordförande för ytterligare ett år. Kvällen avslutades med kaffe och underhållning med sång och musik.