Följ oss

FacebookRSS

Vasalopp för de små ska bli ny tradition

Barnens Vasalopp genomfördes under lördagen på fotbollsplanen vid ÖIS-Gården i Ölmstad. Det var fri start mellan 13.00 till 14.30 och efteråt fick alla barnen medalj och givetvis blåbärssoppa.

Några av de barn som tagit sig runt ÖIS-vallen. Foto: Tommy Nilsson

Viggo går i mål för tredje gången. - Det var en bra bana, sa han efteråt. Foto: Tommy Nilsson

Vid ÖIS-Gården hade en liten tapper skara barn samlats vid ett-tiden för att åka Barnens Vasalopp runt fotbollsplanen. Inte sedan 2004 har man anordnat Barnens Vasalopp men nu ska man göra en nysatsning.
– Förhoppningsvis ska det bli en tradition igen. Vi gör en satsning från ÖIS Skidsektion just nu och hoppas att fler barn ska hänga på och börja träna. Har man barn som är intresserade av att börja träna kan de kontakta Peter Nilsson i skidsektionen, berättar Stefan Davidsson som tillsammans med Peter skottat fram tillräckligt med snö för att kunna göra ett spår runt om fotbollsplanen.

Här har Benjamin precis gått i mål och ska få sin medalj. Foto: Tommy Nilsson

Fina medaljer fick de som tog sig runt. Foto: Tommy Nilsson

Under dagen fyllde det på med fler barn som ville åka den 400 meter långa banan. Det var spridda åldrar på deltagarna, allt från de som aldrig tidigare stått på ett par skidor till de som hade åkt skidor under några år.

Alla barnen som deltog fick en medalj och varm blåbärssoppa. Det serverades även korv med bröd och kaffe med dopp till föräldrarna. För de som inte hade några egna längdskidor fanns det också några par som man fick låna.

 

 

 

…………………………
journalisttommy

…………………………