Följ oss

FacebookRSS

Med kylan kommer isen till Ölmstad

Se till att ungarnas skridskor är slipade för snart ligger isen på Ölmstad Arena. Flera föräldrar och ungdomar från byn hjälper nu till med att spola isen.

Bengt Hörstrand är en av flera frivilliga som ser till att det blir is på Ölmstad Arena. Foto: Tommy Nilsson

Från och med lördagsmorgonen spolas isen på Ölmstad Arena ungefär varannan timma. Bengt Hörstrand som är en av föräldrarna som hjälps åt med isen hoppas att det snart ska vara möjligt för barnen att snöra på skridskorna.

 – Nästa helg bör det vara åkbart men har vi tur och kylan håller i sig kanske det går redan i mitten av nästa vecka, säger han.

 

Det är nu tredje vintern som man har möjlighet att anlägga is vid Ölmstad Arena mitt i samhället. Det var Föräldraföreningen som drev på att man skulle bygga en idrottsplats med sarg som man kan använda året om. Jönköpings kommun gillade förslaget och genom det lokala utvecklingsprojektet blev arenan verklighet. Efter en omröstning bland Ölmstadskolan elever fick den namnet Ölmstad Arena.

 

Nu behövs det fler personer som kan hjälpa till och hålla isen i gott skick och spola den vid behov. Är man intresserad av att hjälpa bygdens ungdomar med det kan man kontakta Bengt Hörstrand i Ölmstad som samordnar det hela.

 

…………………………

 journalisttommy

…………………………