Följ oss

FacebookRSS

Annika Johansson: Spara inte pengar på skolbussarna

Jag deltog tyvärr inte i mötet om skolbussarna som var i Ribbaskolan i förra veckan.

Men jag vill ifrågasätta om man spar pengar. Många barn kommer idag tidigare till skolan och ska då delta i fritidsverksamhet. De kommer 07.30 till skolan och skolan börjar 08.15. Tidigare ordning kom mitt barn ca 10 minuter innan han började.

De hinner på vintern att ta av alla kläder och skor och vara en liten stund på fritids innan det är dags att hitta och ta på kläderna igen. Personalen som arbetar där måste väl också kosta?  Kontrollanter som har kontrollerat chaufförerna att de tar med ”rätt” barn i bussarna måste också har lön, jag tror inte att de arbetar ideellt. Att sedan skolskjutstrafiken ska styra över skolans tider tycker jag är bedrövligt. Att skolskjutsen ska bestämma när barnen ska åka hem och inte skolan!! Nu lyckades rektorn att förlänga skoldagen för 3:orna efter mycket arbete. Men det låter mycket konstigt i mina öron att det ska vara så.

 

Jag har tidigare upplevt att vi haft en mycket bra skolskjutsordning med proffsiga chaufförer. Varför inte fråga dem om vad som skulle kunna göras för att spara pengar? De är otroligt värdefulla för oss föräldrar. De har koll på läget! Jag är övertygad om att de skulle kunna lägga fram realistiska och vettiga förslag som skulle fungera i verkligheten både för barn, skola, föräldrar och skolskjutssystemet.

 

Annika Johansson