Följ oss

FacebookRSS

Livsmedelsföretag polisanmält

Ett företag på Visingsö som hanterar livsmedel har blivit polisanmält av miljö- och hälsoskyddskontoret på Jönköpings kommun.

Foto: Yucel Tellici

Det var efter att miljö- och hälsoskyddskontoret i Jönköpings kommun upptäckt att det aktuella företaget inte hade begärt tillstånd för att hantera livsmedel som polisanmälan gjordes. Det är nämligen ett brott mot livsmedelslagen att inte ha rätt tillstånd.

 

Harald Holmström är enhetsansvarig på livsmedelsenheten och han berättar att det här är ganska vanligt.

 – Vi ser sådana här fall cirka 10-15 ånger per år. Ser vi att ett företag inte har korrekta uppgifter är det vår skyldighet att göra en polisanmälan. Sedan är det upp till rättsväsendet att gå vidare och eventuellt utkräva böter, förklarar han.

 

…………………………

journalisttommy

…………………………