Följ oss

FacebookRSS

Knutsdans och julgransplundring i Uppgränna

Tidigare i kväll bjöd Uppgränna byalag in till traditionell knutsdans där man dansade ut julen.

Knutsdans i byagården. Foto: Tommy Nilsson

Ett tjugotal barn med deras föräldrar och andra Uppgrännabor samlades i byagården på fredagskvällen för att dansa ut julen. De som var där fick sjunga med i Räven raskar över isen, Prästens lilla kråka, Tre små gummor och flera andra klassiker. Inger Andersson från byalaget ledde ringlekarna och tog även initiativ till en långdans som ringlade sig genom lokalerna. När musiken hade tystnat var det dags för tomten att göra sin sista entré för den här säsongen. Först var barnen lite tveksamma ifall de vågade fram till den skäggprydde farbrodern men efter en stund satt alla barnen med varsin godispåse som tomten delat ut.

Åsa Wass, Björn Nordstedt och Fredrik Rosenqvist stod för musiken. Foto: Tommy Nilsson

Arne Andersson ledde sången och kompades av Åsa Wass på piano samt Fredrik Rosenqvist och Björn Nordstedt på gitarr. Arne berättar efter dansen att varje månad arrangeras någon slags aktivitet i det före detta missionshuset som nu är byalagets hemvist sedan de tog över det 2007.

Arne Andersson ledde sången tillsammans med musikerna. Foto: Tommy Nilsson

 – Här firar vi midsommar, vi har en sommarauktion och sedan firar vi lucia här med ett vackert luciatåg. Vi har även after work där man kan komma hit för att umgås med varandra. Byalaget har cirka 180 medlemmar och de flesta är aktiva, berättar han.

…………………………

 

Alla barnen gjorde sitt bästa för att hänga med i rörelserna. Foto: Tommy Nilsson

journalisttommy

…………………………

 

 

När tomten kom fick alla barnen en godispåse. Foto Tommy Nilsson