Följ oss

FacebookRSS

SAAB-mekaniker fortsätter reparera

Den 19 december 2011 ansökte Victor Muller om konkurs för SAAB. Många spekulerar nu kring hur det kommer att gå för de som idag äger en SAAB.

– Konkursen kan faktiskt göra så att det blir lättare att få tag på delar på sikt, säger Mats Martinsson som drivit Martinssons Bilservice med fokus på SAAB-bilar sedan 1978.

 

Mats Martinsson reparerar vidare. Foto: Tommy Nilsson

Mats Martinsson är nog den man i bygden som kan SAAB bäst. Åtminstone när det kommer till de äldre modellerna.

– Jag minns när jag började med verksamheten för över trettio år sedan, då kunde jag varenda skruv på en SAAB, men nu ser det annorlunda ut, berättar Mats.

Idag servar och reparerar han så gott som samtliga bilmärken men hjärtat slår fortfarande starkast för SAAB. Att en så här gammal svensk klenod nu ser ut att gå i graven är verkligen något som berör honom.

– Det var med sorg som jag fick höra att SAAB hade begärts i konkurs. Victor Muller har gjort ett bra jobb men SAAB gjorde bort sig redan när de sålde bolaget till GM. De håller så hårt om teknologin att det är omöjligt för någon annan att ta över, menar han.

 

Men för de som äger en SAAB tror Mats faktiskt på ljusare tider. Han berättar att det under en längre tid varit svårt att få tag på reservdelar och att de stora bilvaruhusen i Jönköping har SAAB:ar ståendes eftersom de inte får tag i rätt reservdelar.

– Konkursen kan göra att andra företag kan gå in och börja tillverka reservdelar vilket kan leda till att det i slutändan blir lättare att få tag i de delar som varit svåra att få tag i, menar Mats.

 

……………………….

journalisttommy

……………………….