Följ oss

FacebookRSS

Texter om Ölmstad och Bunn

Här kan du snart läsa texter om Ölmstad och Bunn.

Bor man i Ölmsta’bygden är man en av cirka 1400 Ölmsta’bor. Här lever man lantliv på riktigt. Vid den lilla affären i centrum är det inte ovanligt att en eller två traktorer står parkerade. Närheten till åkermarker sprider en speciell doft runt bygden när gödselbrunnarna ska tömmas.

Bygden har ett aktivt förening- och kyrkoliv. Idrottsföreningen ÖIS lockar många barn och ungdomar att spela fotboll, innebandy, pingis eller andra sporter. Tillsammans med Allianskyrkan har man också tipspromenader som brukar locka ut Ölmsta’borna ur sina stugor. Förutom Allianskyrkan är även Pingstkyrkan och Svenska Kyrkan aktiva i byn.

Några kilometer öster om Ölmstad ligger det lilla samhället Bunn bredvid sjön Bunn. Här finns flera vackra villor utmed sjökanten och på andra sidan sjön i Aneby kommun byggs ett helt nytt område som kallas för Lövviken.

…………………………

journalisttommy

…………………………